B&C Danflock

B&C Danflock® blev introduceret for mere end 20 år siden. B&C Danflock® behøver ingen undertag eller understrygning, det lyder næsten for godt til at være sandt.

På overfladen kan du ikke skelne et tag med B&C Danflock® fra et traditionelt tag lagt med B&C betontagsten. Forskellen opdager du først, når du kommer op på loftet – der er nemlig ikke noget undertag! Ingen undertag eller understrygning, det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre sandt, når du vælger den unikke B&C Danflock®. Men hvad så med fygesne og slagregn, vil de fleste helt naturligt spørge sig selv – og her er vi ved selve kernen af den fantastiske opfindelse, der tilmed er dansk.

Hele hemmeligheden bag taget, der kan både ånde og holde helt tæt, ligger i den unikke systemfuge, der er sammensat af mange tusinde nylonfibre og ligger i tagstenens overlæg som et fugebånd. På den ene side uhyre simpelt, men på den anden side uhyre kompliceret, genialt og raffineret. B&C Danflock® Systemfugen er så tæt, at den modvirker indtrængning af fygesne og slagregn. Men samtidig er den så "utæt", at skulle der opstå kondens og fugtproblemer indenfor, så sørger systemfugen for, at kondensdannelser ganske simpelt drænes ud gennem nylonfibrene. Det betyder tørre lofter og en effektiv ventilation, der forhindrer beskadigelser på underliggende konstruktioner i form af f.eks. råd og svamp i træværket. 
B&C Danflock® Systemfugen har desuden en trykudlignende egenskab, der reducerer blæstens sugeeffekt på tagfladen, hvilket modvirker stormskader.

B&C Danflock® ligger i dag på tusindvis af danske tage – og det helt uden problemer. Men før B&C Danflock® blev introduceret for mere end 20 år siden, måtte tagløsningen igennem en lang række test, såvel i et specielt testcenter for tagmaterialer som under ekstreme og barske vejrforhold i den grønlandske vildmark. B&C Danflock® bestod alle prøverne. B&C Danflock® produceres på Hersom-værket nord for Viborg. B&C Danflock® tagsten er dyrere end traditionelle B&C Dobbelt-S betontagsten. Selve oplægningen er dog væsentlig nemmere, da der spares både tid og penge til undertag eller understrygning. Så når regnskabet i sidste ende gøres op, vil et B&C Danflock® tag ofte vise sig at være den økonomisk bedste løsning. B&C Danflock® kan desuden med fordel bruges i forbindelse med tagrenoveringer, da tagstenene med den variable lægteafstand normalt kan lægges direkte på de gamle lægter.

Farver:

B C Danflock Gul100x123 B C Danflock Antikrod100x123
Gul Antikrød

Teknisk information:

Totallængde: 420 mm
Totalbredde: 330 mm
Lægteafstand: 300 - 340 mm
Dækbredde: 300 mm
Vægt ca: 4,6 kg/stk.
Forbrug: 10 stk./m2
Min. taghældning: 25˚