Betontagsten

Skal du have lagt betontagsten? Med god tæthed, stor styrke og god farvebestandighed er betontagsten velegnet til stort set alle former for byggeri. Tagsten i beton er desuden meget ensartede, vejrbestandige og målfaste.

Kontakt os og få et uforpligtende prisoverslag! Vi beregner et overslag for, hvad dit nye tag eller en renovation vil koste. Klik på linket og se, hvilke oplysninger vi har brug for, for at kunne give dig vores bedste tilbud.

Vi er certificerede tagspecialister og sætter en ære i at holde os opdaterede på de nyeste teknikker og de bedste materialer, så vores kunder får det bedste tagarbejde.

Betontagsten

Betontagsten giver en flot profil

Et tag lagt med betontagsten er en klassiker i Danmark og i mange andre dele af verden. Grunden er enkel. Betontagsten er nemme at lægge, materialet er yderst holdbart og så er det billigt. Attraktionen for netop denne type tagsten har også at gøre med den rustikke form og de mange tekniske egenskaber.

Vælg imellem de mange forskellige overflader og farver, så du får et betontag, der passer perfekt til dit hus. Med betontagsten får du uanset farve og overflade et tag med en flot profil. Endnu en fordel er, at betontagsten ikke knirker i solskin og ej heller støjer, når det regner. Derved kan du både nyde det æstetiske ydre og få en rigtig god indendørs komfort.

Betontagsten kræver en bærende tagkonstruktion

På mange områder vinder betontagsten over tegltagsten, men hvad vægten angår, så vinder tegl. Beton består af sand, cement og vand; en tung blanding, der kræver en tagkonstruktion, som kan bære de mange tagsten.

Er du i tvivl om, hvorvidt din tagkonstruktion er robust nok til at kunne bære betontagsten, så kontakt os på telefon 48 79 72 30. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål og vejleder dig i købet af nyt tag. Læs mere om vores udvalg af betontagsten samt fordelene ved et betontag.

Hvad er betontagsten?

Betontagsten kaldes også cementtagsten, fordi de er blandet af sand, vand og cement, der bliver til beton. For at give stenene farve kan der blandes flyveaske og farvestof i blandingen. Et tag med betontagsten kategoriseres altså som et tungt tag. Før du går i gang skal du derfor sikre dig, at den underliggende konstruktion kan bære dit nye tag af betontagsten. Resultatet er til gengæld en meget stærk tagløsning, der kan modstå det til tider voldsomme vejr, og med lang levetid. Betontagsten er så stærke, at de kan tåle lidt af hvert.

Et tag med betontagsten bør lægges med undertag for den mest optimale løsning. Først og fremmest er det sikrest at lægge undertag for at holde kraftig nedbør såsom slagregn og fygesne ude. Dernæst kræver det ikke nogen særlig vedligeholdelse i forhold til andre løsninger uden undertag, fx understrygning, så du kan glæde dig over et langtidsholdbart tag i mange år fremover uden ekstra arbejde. Betontagsten kan lægges på en taghældning helt ned til 14 grader, hvis der er et undertag.

Betontagsten blev i sin tid opfundet grundet mangel på materialer til at producere og brænde teglsten. Siden da har betontagsten vundet indpas, særligt da behovet for byggematerialer steg eksplosivt i midten af forrige århundrede. Den støbte betontagsten vinder også ved at være ensartet og dermed tæt på grund af de kontrollerede produktionsforhold.

Prisen på betontagsten har været en medvirkende årsag til deres stærke position på markedet. De ligner teglsten, men er billigere. Holdbarheden og behovet for vedligeholdelse ligger også på niveau med et dyrere tegltag, hvorfor et nyt tag af betontagsten er en god investering.

Modeller til ethvert behov

Betontagsten giver mulighed for at skræddersy et godt tag over hovedet til dig og din familie. En af fordelene er, at de fås i mange forskellige farver, så der altid vil være en betontagsten, der passer til lige dit hus og din stil. Betontagsten findes også i mange varianter, som du kan læse mere om i menuen. Nedenfor får du en kort introduktion til de mest interessante betontagsten.

Vingetagsten fra MONIER:

- B&C Protector, som er en nyudviklet betontagsten. Den forener en klassisk, gennemfarvet betontagsten med den nyeste forskning og produktudvikling. Resultatet er en betontagsten med en glansfuld og stærk Protector overfladebehandling, som får taget til at se nyt ud længere. Overfladen er særdeles UV-bestandig, så farven og taget holder i mange år fremover. Desuden er denne betontagsten overfladebehandlet, så den er modstandsdygtig over for mos og snavs. Denne betontagsten findes i farverne sort, koalarød og skifer.

- B&C Danflock, som efter gennemgribende tests kom på markedet for mere end 20 år siden og i dag ligger på tusindvis af danske tage. På overfladen ligner den et traditionelt tag med betontagsten, men det særlige er, at den ikke kræver noget undertag. Det gør oplægningen meget hurtigere, så selvom disse betontagsten er dyrere end andre, er den ekstra udgift til materialer tjent hjem på besparelser til arbejdsløn. Grunden til, at taget kan lægges uden undertag er, at den geniale systemfuge af nylon er så tæt, at den kan holde kraftig nedbør såsom slagregn og fygesne ude. Samtidig tillader den taget at ånde, så ventilationen sikrer, at der ikke opstår kondens med fugt- og rådproblemer til følge. Denne betontagsten findes i farverne gul og antikrød.

- B&C Protector Danflock, som er en B&C Protector tagsten leveret med Danflock Systemfugen. Her kombineres altså nytænkning og smarte løsninger fra to produkter.

- B&C Dobbelt-S, som er den mest anvendte tagsten på Danmarks tage. Det er forståeligt, eftersom dens profil giver en flot tagflade med et smukt skyggespil, og den gennemfarvede betontagsten sikrer ensartetheden. At den desuden er fremstillet af vejrbestandige og vedligeholdelsesfrie materialer med rundet forkant bidrager blot yderligere til populariteten. Det er kort sagt en stærk betontagsten i høj kvalitet med lang levetid. Denne betontagsten findes i farverne rød, antikrød, sort, besandet brun og besandet skifer.

Flade betontagsten i stramt look:

- Minster fra MONIER er smukke og hårdføre betontagsten, der minder om skifer. Den glatte profil og de stramme linjer giver et frisk udseende. Sammen med tilbehør af zink giver den mulighed for at skabe en anderledes og unik helhedsløsning, uanset om du skal bygge nyt hus i moderne arkitektur eller renovere et eksisterende, som trænger til en mere vovet ansigtsløftning. Denne betontagsten findes i farverne grafit og sort.