Eternittag

Eternittag

Eternittag for en smuk, miljøvenlig løsning

Med et eternittag får du et tæt og robust tag, der kun kræver begrænset vedligehold og er modstandsdygtigt over for mos og alger.

Eternittag med bølgeplader er populære til både nybyggeri og renovering. Bølgepladerne i eternit eller fibercement, som det også bliver kaldt, har desuden den fordel, at de kan anvendes på tag med hældning ned til 14°.

Vi klarer hele tagarbejdet fra den indledende rådgivning til den afsluttende finish. Kontakt os i dag og få en konkurrencedygtig pris på dit tagprojekt. 

Se vores udvalg af eternittag

Se vores udvalg af forskellige eternittage i menuen til venstre. Her kan du læse mere om de forskellige typer, deres farver og fordele. Er du i tvivl, eller har du spørgsmål, så kontakt os gerne for information og rådgivning.

Eternittag Graa

Fordele ved eternittag

  • Vælg mellem smukke farver og overflader
  • Spændende formater og profiler
  • Et eternittag er udarbejdet af naturlige og miljøvenlige råmaterialer
  • Et eternittag er enkelt og hurtigt at montere på grund af tagpladernes lave vægt
  • Taget kræver minimal vedligeholdelse
  • Med et eternittag behøver du ikke noget undertag
  • Et tag med en levetid på 20-25 år.


Vi er specialister i eternittag, og hos os kan du vælge mellem flere forskellige farver, størrelser og profiler. Vælger du at få lagt eternittag uden undertag har du mulighed for at spare både arbejdstid og penge. Et eternittag er således et godt økonomisk valg. Vær dog opmærksom på, at levetiden for et eternittag er omtrent 20-25 år, mens tegltaget til sammenligning kan holde i over 40 år.

Valget af tag handler om huset og om husets muligheder. Hvordan individuelle løsninger kan skabes enkelt og rationelt. Huset skal både have karakter og være smukt at se på. Huset skal også være funktionelt og praktisk, og taget skal bygges af materialer, der kan holde. Derfor har danskerne gennem generationer bygget huse med eternit.

Vi skaber trygge rammer fra starten af dit projekt!

Udnyt vores opdaterede viden og professionelle erfaring, når du skal have lagt nyt eternittag. Vi har lagt nyt eternittag i årevis og ved, hvad der skal til, for at resultatet bliver tilfredsstillende. Med udgangspunkt i den viden kan vi roligt føre dig trygt gennem junglen af beslutninger, der skal træffes om alverdens aspekter af dit tagprojekt. Vores kompetencer rækker hele vejen rundt, så du kan trygt overlade udskiftningen af dit eternittag til os. Er dit gamle eternittag allerede godt slidt, begynder det måske at haste med at få lagt et nyt. Revner og slid kan resultere i regn og sne på loftet og deraf følgeskader i form af voldsomt råd og svamp. Et utæt tag kan også være en risiko for dig og dine omgivelser, hvis først en dansk efterårsstorm får fat, som vi har set de forgangne år. Sørg for at skifte dit eternittag ud, inden det måtte ende galt, så er der også god tid til at træffe velovervejede beslutninger.

I den indledende fase sørger vi for, at du får afklaret alle relevante ønsker og behov. Kun sådan får du valgt den helt rigtige løsning, der passer til dit hus, din tidshorisont og din pengepung uden overraskelser. Vi ved, hvad en udskiftning af eternittag indebærer, så brug os som sparringspartner!

Fordele ved et eternittag?

Glem alt om asbest og sundhedsfare! Et eternittag har udviklet sig meget og er gudskelov slet ikke det samme, som det var engang. Et eternittag fremstilles i dag af cement, fibre, vand og mineraler og kaldes derfor også et fibercementtag. Frem til 1984 blev asbestfibre brugt som forstærkning, som siden blev erstattet af nye fibre i produktionen af eternittag, da man fandt ud af, at asbest er et kræftfremkaldende stof.

Et eternittag er en rigtig god tagbelægning, som kan modstå svamp og fugt, fordi materialet kan ånde og dermed give god ventilation på loftet. Den reducerede risiko for råd og svamp er både en stor fordel for selve tagkonstruktionen og husets levetid, men også for husets beboere; små som store. Åndbart materiale giver et sundt indeklima i dit hjem. Den simple blanding har desuden den fordel, at den i dag er relativt miljøvenlig.

Selvom eternit eller fibercement lyder som et ret enkelt byggemateriale, er det blandingen af cement og fibre, der giver eternittaget sin styrke. En styrke, der er højere end for beton alene. En anden force ved eternittaget er, at det fungerer brandhæmmende. Den force har gjort dette byggemateriale endnu mere udbredt – ikke kun som tagbelægning.

Det stærke eternittag blev hurtigt populært som et prisrigtigt alternativ til tegltagsten ved opblomstringen i byggesektoren i midten af 1900-tallet. Eternittaget ses i dag både på parcelhuse, fritidshuse, alment boligbyggeri og industribygninger og er altså et alsidigt materiale med mange anvendelsesmuligheder. Et eternittag kan leveres i mange størrelser og profiler. Som regel bygges et eternittag op af plader med en bølgeform som stiliserede tagsten. Disse bølgeplader fås enten ubehandlet eller behandlet og i flere flotte farver, herunder klassisk teglrød eller elegant sortblå. Så du kan altid finde et eternittag, der passer lige til din stil, dit hus og dit kvarter.

Vælger du et moderne eternittag, er du sikret lang holdbarhed selv under hårde vejrlige betingelser, såsom påvirket af saltvand fra de danske kyster eller af udsat for kraftig vind på de åbne vidder.

Vedligeholdelse over årene behøver du heller ikke bekymre dig om, for alger og mos vil ikke sætte sig fast. Et eternittag holder sig med andre ord længe uden den store indsats.

Hurtig montering

At det stærke, solide eternittag samtidig er fjerlet og dermed hurtigt og nemt at lægge, er blot endnu en fordel. Et eternittag kategoriseres som et let tag ligesom eksempelvis ståltag. Det betyder, at det kan lægges på enhver bygning uden udfordringer i forbindelse med, hvorvidt tagkonstruktionen kan bære vægten af det nye tag. På den måde er et eternittag relativt ukompliceret. Dit nye eternittag kan faktisk monteres endnu hurtigere. Et eternittag er nemlig så fleksibelt, tæt og robust, at du strengt taget ikke behøver et undertag. Der kan være forhold, der taler for at vælge et undertag alligevel, men det er ikke et krav.

De hele plader som et eternittag bygges op af betyder få samlinger og større tæthed. Den enkle montering sparer arbejdstimer og dermed udgifter. Et eternittag har en levetid, der er en anelse kortere end et tag af fx teglsten, men i det samlede billede er et eternittag et fornuftigt valg med god balance mellem udseende, holdbarhed, arbejdstid og pris.