Eternitplader

Overvejer du at få lagt nyt tag med eternitplader? Læs mere om de mange fordele eller kontakt os på tlf. 2222 7232 og hør mere. Vi udfører tagarbejde året rundt og holder vores viden og faglighed opdateret, så du er sikker på det bedste håndværk og brug af de bedste materialer.

Eternitplader giver sundt indeklima

Eternitplader er fremstillet af cement, fibre, vand og mineraler og har den egenskab, at de modstår alle angreb fra svamp og fugt. Derved medvirker brugen af eternitplader til et sundere indeklima i dit hjem.

Eternitplader

Eternitplader uden vedligehold

Andre fordele ved eternitplader (også kaldet fibercementtag) er, at materialet ikke kræver nogen form for vedligehold. Det er helt vedligeholdelsesfrit og er kendt for en lang levetid uanset vind- og vejrforhold. Vælger du eternitplader til dit tag slipper du for at bekymre dig om slid og angreb af alger og mos.

Brandhæmmende effekt 

Endnu en fordel ved eternitplader er, at de har en brandhæmmende virkning. Denne egenskab gør materialet til et enestående byggemateriale, der både kan benyttes til tag og facade. I dag er eternitplader derfor mere og mere udbredt på alle bygningstyper, hvor det tidligere har haft størst popularitet på almindelige parcelhuse, alment boligbyggeri og fritidshuse.

Eternitplader Sort
 

Eternitplader er lette og stærke

Fibrene i eternitplader gør det muligt at opnå en højere styrke end den, som man finder i betontagsten. Det og den lave vægt resulterer i et materiale, der har rigtig mange anvendelsesmuligheder og er særligt attraktivt som tagplade. Den lave vægt går eternitpladerne lettere at montere. Og pladernes styrke gør, at det ikke er nødvendigt at indlede med at lægge et undertag. Du sparer dermed mange udgifter til arbejdstimer, da monteringen kan overstås langt hurtigere.

Se eksempelvis serien Eternit B6 eller Eternit B7, som vi tilbyder i flere forskellige farver.

Få mere information om eternitplader: 

Er du interesseret i at se vores udvalg af eternitplader? Her finder du en oversigt over de forskellige serier eternitplader til dit nye eternittag.

Kontakt os på telefon 48 79 72 30, hvis du ønsker råd og vejledning til valg af materialer og farver til det nye tag. Vi tager hånd om dit tagprojekt fra start til slut og sikrer os, at du er tilfreds og får en god oplevelse gennem hele forløbet.

Hvad er eternitplader?

Eternitplader kaldes også fibercementplader, fordi de er blandet af cement, fibre, vand og mineraler.

Den forædlede blanding af naturprodukter giver et miljøvenligt byggemateriale, som tillader taget at ånde og derfor giver dig og din familie et sundt indeklima. De åndbare eternitplader betyder, at risikoen for råd og svamp i loftsrummet elimineres og dermed forlænger husets levetid. Samtidig får du ingen tidsmæssige og økonomiske overraskelser i form af vedligeholdelse af tagkonstruktionen og ubehagelige renoveringsopgaver.

Alger og mos kan heller ikke få fodfæste, så eternitplader holder sig flotte længe. Den besværlige vedligeholdelse og tidskrævende afrensning af tagfladen behøver du derfor slet ikke bekymre dig om.

Eternitplader blev før 1984 lavet med fibre af asbest, men det er heldigvis ikke længere tilfældet. Den teknologiske videreudvikling af eternitplader tog fart, da man opdagede, at de hidtil anvendte fibre var kræftfremkaldende. Eternitplader før og nu tåler altså ingen sammenligning på det område.

Solidt tag til det danske klima

Eternitplader er trods deres lave vægt et meget robust byggemateriale, som vil beskytte dit hus og din husstand mod det danske vejrs til tider barske luner i form af efterårets storme og sommerens regnskyl. Har du brug for et nyt tag til sommerhuset ved kysten eller på laden ved de åbne marker, er eternitplader også et godt valg. De er nemlig modstandsdygtige overfor vejrets mere barske omstændigheder i sådanne områder, fx ved påvirkning fra saltvand og vindpust af en slags, der ikke opleves i et almindeligt parcelhuskvarter.

Eternitplader er bredt anvendelige og kan bruges både på parcelhuse, sommerhuse, alment boligbyggeri og landbrugsbygninger uden forbehold. Den udbredte anvendelighed viser sig også i de begrænsede krav: Eternitplader kan lægges på taghældninger ned til 14 grader.

Eternitplader laves som regel i profiler af en bølgeform, som skal minde om tegltagsten; en profil, som er medvirkende til deres styrke. Men den avancerede produktionsmetode har afgørende betydning. Blandingen af råmaterialer armeres, og hver plade presses sammen, så eternitplader består af flere lag, som giver styrke og stivhed.

Deres styrke giver en relativt lang holdbarhed på minimum 15 år og op til 30 år, hvilket sammenholdt med prisen er længe. Den samlede pris på at udskifte et tag med eternitplader ligger i den lave ende. Det skyldes blandt andet eternitpladers store flade og lave vægt: Arbejdstiden kan reduceres betragteligt, når færre, lette enheder skal løftes op på taget og monteres.

Det begrænsede antal samlinger mellem eternitplader øger også tætheden af taget. Det betyder desuden, at du faktisk kan undvære et undertag og således yderligere begrænse den tid, dit hus og have skal ligge i byggerod, og begrænse omkostningerne. Forhold som fx isolering kan dog alligevel gøre det attraktivt at lægge et nyt, solidt undertag, men det er ikke påkrævet.

Fordelene ved eternitplader blev rigtigt synlige for byggesektoren fra 1950'erne og frem, hvor man havde brug for et robust alternativ til tegltaget med en mere prisvenlig profil. Alt i alt er eternitplader et fornuftigt valg af tag med en god balance mellem æstetik, holdbarhed, pris på materialer og arbejdstid.

Eternitplader til land og by

Da eternitplader leveres i flere størrelser, vil der være mulighed for at få netop den størrelse og type, der passer til størrelsen af dit tag, så både du og håndværkerne undgår de store beskæringer med spild og tidsspilde til følge.

De mange valgmuligheder gør det muligt at finde eternitplader, som dækker dine behov og passer til din stil og dit hus. Tallet i betegnelsen for hver model står for, hvor mange tommer, der er fra pladens bølgetop til næste bølgetop; altså hvor brede profilerne er. Model B5 anbefales ofte til landejendomme og industribygninger. Modellerne B6 og B7 finder også anvendelse på beboelse, dvs. rækkehuse og villaer. Eternitplader findes både ubehandlede og overfladebehandlede. De ubehandlede eternitplader har en naturlig cementgrå farve fra råmaterialerne. De overfladebehandlede eternitplader findes i flere spændende farver, bl.a. traditionel teglrød eller stilfuld sortblå.

Hvilken profil, overflade og farve du skal vælge, afhænger af din stil og dine ønsker. Hvilken farve tag ligger der på dit hus nu, og skal det være den samme farve igen? Hvis du ønsker at give dit hus et nyt udtryk med en anden farve eternitplader, hvordan kommer huset så til at passe sammen med de omkringliggende huse i kvarteret? Desuden anbefales det at overveje, om du i tagets levetid forventer at sætte huset til salg. I så fald kan det være en god idé at vælge en farve eternitplader, som ikke er alt for speciel i omgivelserne. Inden du vælger nyt tag, skal du sørge for at kontrollere eventuelle lokalplaner og andre regulativer, som kan begrænse dine valgmuligheder for tagbelægning.