Ståltag

Ståltag – lyddæmpende og egnet til skæve tagkonstruktioner

Et ståltag er et let tag, og grundet den lave vægt er et ståltag særligt egnet, hvis dit hjem har kantede eller skæve tagkonstruktioner.

Ståltaget har tidligere haft et dårligt ry, men i dag er ståltag ikke, hvad de var førhen. Ståltaget er i dag en løsning med lyddæmpende og æstetiske egenskaber; nye typer overflader, der resulterer i en markant forbedring. Denne forbedring er sket takket være udvikling af nye produktionsteknikker, men i særdeleshed grundet vores kunders høje krav. Den udvikling betyder, at et ståltag i dag er et meget attraktivt tag med nye valgmuligheder, når det gælder finish og valg af sort, rød, brun, grå eller måske en grøn farve.

 Staaltag

Vælg ståltag og spar penge på monteringen

Ståltag har den fordel, at de kan lægges direkte oven på det gamle tag, da ståltagplader er forholdsvis lette. På den måde slipper du for udgifterne i forbindelse med køb af nyt undertag, der ganske enkelt ikke er nødvendigt med et ståltag. Og du slipper for at betale for afklædning af hele tagkonstruktionen. Du sparer penge og kan hurtigt og enkelt få taget ordnet.

Få en pris på dit ståltag

Øverst på hjemmesiden kan du indtaste dine ønsker til dit nye ståltag. Derefter kontakter vi dig med et vejledende tilbud, som du så kan tage stilling til. Det er gratis og helt uforpligtende.

Ståltagplader og montering

Ståltage har en kort oplægningstid og kan som nævnt lægges på det eksisterende tag. Det betyder ganske enkelt, at løsningen både er billigere og hurtigere end tagdækning med eksempelvis tegl. Til gengæld har et materiale som tegl en længere holdbarhed end stål. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge et ståltag, eller har du spørgsmål til processen fra start til slut, er du velkommen til at kontakte os på telefon 48 79 72 30. Vi står til rådighed med kompetent rådgivning, og vi mange års erfaring. 

Staaltage

Vi anbefaler et Decra ståltag

Det bedste ståltag er et Decra Tag, der fås i et utal af farver som eksempelvis grøn, rød, grafit, sort, terra cotta eller kastanie. Læs mere om Decra Tag eller se hele vores udvalg af tagprodukter her.


Billig og hurtig montering

Et ståltag er nemt at tilpasse og kan derfor monteres på langt de fleste typer tage. Stålplader kan bruges på taghældning helt ned til ca. 12 grader, så har du et lidt specielt tag, er et ståltag måske løsningen for dig. Et ståltag vejer væsentligt mindre end traditionelt tegltag: En tagplade vejer ca. 5 kg pr. m², hvilket er ca. 30 kg mindre end tilsvarende areal af betontegl. Den lave vægt gør et ståltag meget nemmere og hurtigere at lægge.

Nogle typer ståltag skal lægges med undertag, men i mange tilfælde kan man beholde det eksisterende undertag eller bruge det gamle tag som undertag. Et eksisterende eternittag er fx ganske velegnet som alternativt undertag, selvom det måske ikke længere opfylder funktionen som yderste tag. Det gamle tag isolerer både mod varmetab, lyd og voldsom nedbør såsom slagregn og fygesne. Det betyder, at du undgår at skulle have det gamle tag af, og dermed slipper du for dyr bortskaffelse af byggeaffald. Genanvendelse af de forhåndenværende ressourcer er jo ikke nogen dårlig strategi, hverken for økonomien eller miljøet, når det kan lade sig gøre. Det resulterer også i væsentligt kortere arbejdstid for håndværkerne, og du kan hurtigt komme til at nyde dit nye ståltag.

Vil du benytte lejligheden til at efterisolere og spare endnu mere på varmeregningen, kan det også sagtens lade sig gøre. Er det teknisk muligt at beholde dit gamle tag på, kan vi montere et lag isolering imellem det gamle og det nye tag. I den proces sørger vi naturligvis for at bevare ventilationen, så det nye ståltag ikke afgiver kondens til den nylagte isolering. Skal du have lagt ståltag på udhus eller lade, hvor isolering ikke er nødvendig, vil luftcirkulationen også ofte være så fornuftig, at kondens ikke bliver et problem. Skulle der alligevel være risiko for kondens på undersiden af dit ståltag, kan du vælge et ståltag med en behandling, så det ikke drypper ned på traktor eller havemøbler. Har du allerede fået monteret et ståltag, kan visse behandlinger også klares efterfølgende, fx som en maling, der påføres.

Pladerne til dit nye ståltag fås i mange forskellige længder og størrelser, så vi kan vælge den, der passer perfekt til størrelsen på dit tag, og dermed blive endnu hurtigere færdige. Vi kan også vælge at få plader, tilpasninger, inddækninger, rygninger osv. gjort klar hos producenten ud fra vores oplysninger, så det hele kommer til at gå som smurt. På den måde undgår vi allesammen spild og byggeaffald. Danske Decra leveres i plader bestående af bare én enkelt sten og kræver derfor ingen beskæring.

Udformning og stil

Har du i dag et let tag på dit hus, tilbygning eller sommerhus, er et ståltag et oplagt valg. Afhængig af bygningens udtryk, kan du vælge et ståltag af tagstensplader i bølgeprofil eller af trapezplader.

Trapezpladerne har ikke så dybe profiler, er næsten et fladt tag, og indeholder derfor ikke så meget stål.

Ståltag af bølgeplader har med sine dybe profiler naturligvis et større indhold af stål og er derfor stærkere. Bølgeprofilerne findes i mange forskellige farver og udgaver, fx med overflader fra rustikt nubret til glaseret højglans ståltag, og passer ofte glimrende ind i ethvert boligområde i dansk byggetradition. Det danske Decra tag har med sin silkematte overflade et look, der på afstand ligner eternit eller teglsten så meget, at det er et rigtigt godt alternativ til det mere omkostningstunge tegltag.

På fritidshuse, kontorbygninger og i landbruget finder et ståltag også bred anvendelse, blandt andet grundet den store tilpasningsevne, og vil derfor passe fint ind i det omgivende miljø. Et ståltag kan altså bruges, uanset om det er til renovering af eksisterende bygninger eller ved nybyggeri.

Undgå mos og alger

Vælger du et ståltag med glat eller endda glaseret overflade, kan du undgå mos og alger. Ligger dit hus særligt udsat og giver det problemer i dag, kan det være en god idé at vælge et ståltag, som er afvisende over for mos og alger. Forebygger du dermed, at det overhovedet sætter sig fast på dit ståltag, slipper du for en masse vedligeholdelse gennem årene. Foretrækker du en knap så glat ståltagplade, kan alger og mos nemt renses af med et dertil beregnet algemiddel.

Overalt kan en lav forkant og synlige samlinger samle skidt, hvis ikke dit ståltag monteres korrekt. Vi fokuserer på at levere og montere et ståltag med mindst mulig vedligeholdelse for dig nu og i fremtiden.