Tegltag

Tegltag GraaTegltag Roed

Et nyt tegltag er altid en god investering

Hver en krone du sætter i et nyt tegltag forøger værdien af dit hus. Et nyt tegltag er også med til at forskønne og give din bolig et helt nyt udtryk.

Når en arkitekt skal tegne et hus vælger han materialer, som er med til at understrege helhedsindtrykket. Det gælder også taget. Men hvordan vælger arkitekten tagsten? Det handler om at fremhæve og forstærke husets linier og særkende. Det spiller ingen rolle, om der er tale om et nyt hus eller renoveringen af en ældre bolig, taget er under alle omstændigheder en god mulighed for at forandre husets udseende. Hvilken gruppe tegltagsten tiltaler dig mest?

Prestige: Et eksklusivt hus kræver en eksklusiv tagsten. Glaserede tegltagsten har en blank overflade, som er med til at understrege husets luksuriøse udtryk. KDN er en glaseret tagsten, ægte hollandsk kvalitet. Ganske enkelt, den mest elegante tagsten, der kan fås.

Tegltag PrestigeTegltag Kdn


Stilfuld: 
HOLLANDER er en stilfuld og funktionel falstagsten, der er tilpasset nutidens arkitektur og byggeskik.

Tegltag Hollander


Tradition:
 Den klassiske og tidløse danske vingetagsten hedder DANTEGL. Et sikkert valg både til renovering og nybyggeri når du ønsker et rigtigt dansk tegltag af højeste kvalitet.

Tegltag Dantegl


Moderne klassiker:
 NORTEGL er en moderne falstagsten, der er kendetegnet ved den klassiske, dybe nordiske profi l. Særdeles velegnet til store tagflader.

Tegltag Nortegl

 

_____________________

Professionel erfaring

Tegltagsten er et af de ældste byggematerialer, der findes, og har været kendt og brugt i Danmark siden 1100-tallet. Dengang blev tegltagsten primært brugt på herregårde og kirker. Siden har tegltagsten udviklet sig til at være Danmarks mest udbredte tagbelægning.

Tegltagsten formes og brændes af rent ler uden tilsætningsstoffer. Det er med andre ord et naturprodukt, som både er et sundt valg for dig og din familie og et miljøbevidst valg til glæde for naturen og fremtidige generationer. Farven på en tegltagsten er naturlig, så et tegltag falmer ikke ved sollys og UV-strålernes påvirkning. Du er med andre ord sikret, at dine nye tegltagsten holder sig smukke længe og samtidig kan prale af en formidabel levetid.

Tegltagsten er en solid løsning, der kan beskytte dit hjem mod vind & vejr i mindst halvtreds år, en livstid eller over 100 år. Det er et centralt parameter, når du skal vælge tagsten, både så du selv slipper for at bekymre dig om udløbsdatoen på dit tag og så en eventuel fremtidig køber ikke behøver at indregne omkostninger til udskiftning af tag. De robuste og modstandsdygtige tegltagsten står model til lidt af hvert. Tegltagsten er både et bæredygtigt naturprodukt, har lang levetid og holder sig smukke længe.

Modeller til ethvert behov

Tegltagsten startede i sin tid som et ganske enkelt byggemateriale, men i takt med at tiden går, udvikler det populære produkt sig naturligvis også. Generelt er tegltagsten et sikkert valg, der passer til langt de fleste huse rundt omkring i de danske parcelhus- og villakvarterer. Det tidløse design er medvirkende årsag til, at tegltagsten er danskernes foretrukne tagbelægning.

Naturproduktets høje kvalitet fornægter sig ikke; med en levetid på mellem 50 og 100 år har du tag for livet. Tegltagstenenes robuste karakter og lange holdbarhed er til glæde for både dig selv og ved et fremtidigt hussalg. Et nyt tag af tegltagsten vil bestemt være med til at værdisikre dit hus, samtidig med at du selv kan nyde godt af den øgede skønhed og forbedrede isolering.

I valget af tegltagsten er det vigtigt, at du ser på husets samlede udtryk før og efter udskiftningen. Hvordan opleves huset i dag? Og hvordan ønsker du, at dit hus skal fremstå bagefter? Selvom den klassiske tegltagsten stadig findes, er der masser af muligheder for med tegltagsten at sætte dit personlige præg på dit hus nu og for fremtiden.

Den traditionelle håndstrøgne tegltagsten af rent brændt ler findes endnu sammen med professionelt producerede tegltagsten, som enten er ubehandlet, engoberet (halvblank overflade) eller glaseret. De nye produktionsteknikker giver ikke bare flere muligheder for nye overfladebehandlinger: Et moderne produktionsanlæg kan fremstille ensartede tegltagsten, så du får en harmonisk udseende tagflade og et klassisk udtryk til den samlede helhed. Moderne tegl findes i en række forskellige farver, ud over de traditionelle sorte og røde.

Med tiden har man videreudviklet den bredt anvendte vingetagsten og fremstiller i dag også en række falstagsten. Falstagsten har en lidt anderledes udformning, som giver en unik tæthed, der effektivt holder slagregn, fygesne og vind ude. Samtidig bevares en god ventilation af den underliggende tagkonstruktion. Nedenfor finder du en kort introduktion til de tegltagsten, vi arbejder med.

Vingetagsten:

Dantegl vingetagsten fra MONIER er klassisk og tidløs. Disse traditionelle tegltagsten laves i tre kategorier. Først og fremmest findes der de mest almindelige, maskinfremstillede vingetagsten, herunder Model Gammel Dansk i fire farver. Dernæst findes de håndbearbejdede, som er fabrikslavede tegltagsten, der efterbearbejdes i hånden. Sidst men ikke mindst findes de håndstrøgne, som er lavet efter helt klassisk håndværkstradition. Det er blandt andet sådanne sten, der anvendes ved renovering af fredede og historiske bygninger; her kan eksempelvis nævnes Amalienborg Slot.

Falstagsten:

- NORTEGL er en moderne klassiker, der er kendetegnet ved en dyb, nordisk profil, som vi finder særdeles velegnet til store tagflader. Denne tegltagsten findes i farverne kastanje, gul, flammerød, naturrød, sort og glaseret sort.

- HOLLANDER er stilfuld og tilpasset nutidens arkitektur. Disse tegltagsten har en bølget s-profil, som resulterer i et smukt spil mellem lys og skygge. En markant forkant er med til at give taget karakter. Denne tegltagsten findes i farverne naturrød, engoberet sort, engoberet antracit og glaseret sort. Den altid høje kvalitet gør taget nemt at lægge og giver et flot ensartet resultat.

- KDN laver en glaseret tegltagsten i prestigefyldt, hollandsk kvalitet. Glaserede tegltagsten har en blank overflade, som understøtter et luksuriøst, elegant og eksklusivt udtryk. Vær opmærksom på, at visse lokalplaner og lignende forbyder eller fraråder brug af glaseret tegl, da der kan opstå problemer med genskær og naboer, der blændes.