Dantegl Håndstrøgne

De håndstrøgne Dantegl tagsten er noget helt enestående. Hver eneste tegltagsten er unik og giver derfor en helt speciel effekt på taget. 

MONIER er den eneste leverandør af tagmaterialer i Norden, som kan tilbyde håndstrøgne tagsten fremstillet på baggrund af dybe rodfæstede traditioner, der går over 1.000 år tilbage i tiden. 
På Volstrup Teglværk, hvor Dantegl produceres, holdes de gamle håndværksmæssige traditioner i hævd med fremstillingen af håndstrøgne tegltagsten, der bl.a. bruges til renovering af historiske, fredede og bevaringsværdige bygninger. MONIER har i årenes løb leveret håndstrøgne tegltagsten til mange berømte danske bygningsværker: Amalienborg Slot, Den tilsandede Kirke, Holmens Kirke, Børglum Kloster, Schackenborg Slot, Bregentved Slot, Koldinghus, Christian den fjerdes Bryghus og mange, mange flere. Så vi kan med stolthed sige, at vi med Dantegl er en del af Danmarkshistorien. På Volstrup Teglværk går fortid og nutid på bedste vis hånd i hånd. Side om side med det avancerede og fuldautomatiske maskineri står udrulleren og håndstrygeren og fremstiller håndstrøgne tagsten på samme måde, som man har gjort det i århundreder. De fremstiller både håndstrøgne vingetagsten, bæverhaler, munk og nonnetagsten samt helt specielle tegltagsten efter ordre til renovering af f.eks. byhuse, klostre og herregårde. De håndstrøgne vingetagsten tilbydes i 3 forskellige modeller: Håndbearbejdede tagsten, som er maskinfremstillede vingetagsten, der har fået overfladen håndbearbejdet, så de får et mere rustikt præg, originale og 100% håndstrøgne vingetagsten og endelig håndstrøgne vingetagsten til JP-binder, der er lidt smallere og længere i modellen end førnævnte.

Farver:

Dantegl Rod100x123 Dantegl Handstrogne Sortglasseret
Rød Sort glaseret

Teknisk information:

Totallængde: 390 mm
Totalbredde: 240 mm
Lægteafstand: 310 mm
Dækbredde: 205 mm
Vægt ca: 2,7 kg/stk
Forbrug: 16 stk./m2
Min. taghældning: 25˚

Totallængde: 403 mm
Totalbredde: 230 mm
Dækbredde: 205 mm
Vægt ca: 2,7 kg/stk
Forbrug: 16 stk./m2
Min. taghældning: 25˚