Nordtegl

Med Nortegl har MONIER udviklet en falstagsten, der fører den nordiske tradition for at bruge tegl som tagdækning ind i fremtiden.

Nortegl er kendetegnet ved den klassiske, dybe nordiske profil. Nortegl er en formpresset falstagsten, hvilket bevirker, at alle tagsten har præcis den samme form. Det moderne falssystem sikrer, at taget er tæt og funktionelt. Nortegl er lidt større end almindelige tagsten og kan lægges med variabel lægteafstand, hvilket gør arbejdet både nemmere og hurtigere – Nortegl er med andre ord lig med god totaløkonomi. Leveres med 4 forskellige overflader og i 6 farver – så det er ikke valgmuligheder, der mangler. Formmæssigt er udgangspunktet den klassiske, bølgeformede vingetagsten, som igennem et omfattende udviklingsprogram er kombineret med de traditioner og avancerede produktionsmetoder, som bruges ved fremstilling af falstagsten. Nortegl er naturligvis testet på kryds og på tværs – og resultaterne taler deres tydelige sprog – Nortegl hører til i en klasse helt for sig selv. En falstagsten, der klart overgår alle europæiske standarder på området. Nortegl er en meget stærk tagsten, hvor den dobbelte side- og topfals sikrer en unik tæthed, så vind, fygesne og slagregn effektivt holdes ude. Nortegl er en fryd for øjet – en tagløsning, der er fremstillet af naturens egne materialer, og som passer smukt sammen med den danske arkitektur og byggeskik. Nortegl er tilmed kendetegnet ved stor fleksibilitet. Er både nem og hurtig at lægge op – og det på taghældninger helt ned til 15 grader. Lægteafstanden kan variere fra 320 til 380 mm, hvilket har den klare fordel, at tagstenene ikke skal skæres ved kip. Det er nemlig næsten altid muligt at få tagfladens længde til at gå op med hele tagsten. Slutresultatet er en langt mere fuldendt og harmonisk tagflade. Nortegl er lidt større end almindelige tagsten, hvilket bevirker, at der kun skal bruges 10-12 stk. pr. m2. De specielle sidefalsbindere, der ikke skal slås i lægterne, er ligeledes med til at forenkle oplægningsprocessen. Kort og godt – med Nortegl på taget forenes høj kvalitet, stor fleksibilitet og god totaløkonomi.

Farver:

Nordtegl Kastanje100x123

Nordtegl Gul100x123 Nordtegl Flammerettod100x123 Nordtegl Naturrod100x123 Nordtegl Sort100x123 Nordtegl Sortglaseret100x123
Kastanje Gul Flammerød Naturrød Sort Glaseret sort

Teknisk information:

Totallængde: 450 mm
Totalbredde: 280 mm
Lægteafstand: 350 +/- 30 mm
Dækbredde: 259 mm
Vægt ca: 3,8 kg/stk.
Forbrug: 12,2 stk./m2
Min. taghældning: 15˚